🔥 Cum să reduci iuțeala unui sos prea puternic.

Diluează cu bază neutră

  • Adaugă piure de roșii, ardei copți dulci, sau chiar morcovi fierți mixați – scad concentrația de capsaicină și adaugă dulceață.

  • Pentru sosurile albe: smântână, iaurt sau lapte de cocos pot echilibra iuțeala.

Îndulcește puțin

  • Un strop de miere, zahăr brun sau chiar dulceață de ardei / fructe temperează gustul picant.

  • Atenție: nu exagera, ca să nu transformi sosul într-unul prea dulce.

Adaugă grăsime

  • Capsaicina (substanța care dă iuțeala) se leagă de grăsimi.

  • Poți adăuga ulei de măsline, unt sau chiar unt de arahide în funcție de tipul de sos.

Folosește oțet sau citrice

  • Oțetul de mere, sucul de lămâie sau lime aduc aciditate care „taie” senzația de foc.

Transformă-l într-un alt sos

  • Dacă ai prea mult, îl poți „recicla” ca bază pentru un marinaj, un dip cu iaurt, sau pentru a condimenta un ketchup / maioneză.

0 comentarii

Lasă un comentariu